Bildmontage

Den alternativa och påhittade nyhetsnotisen bakom bilden som hämtats ur Dagens Nyheter.

Bengt-Åkes sagolika kupp

Svenska ishockeyförbundet hade hastigt kallat till en presskonferens som skulle vända upp och ned på hela den moderna svenska ishockeyn lovade man. Journalister och fotografer från alla större tidningar och tv-kanaler var på plats när Bengt-Åke Gustafsson, Tre Kronors förbundskapten, kom in och skulle berätta om denna revolution.
   - Tidigare i förmiddags blev det klart att tre hobbitar från Sagan om ringen-trilogin ska få en permanent plats i Tre Kronor. Vi är övertygade om att dessa tre kommer att producera poäng i överflöd och hålla tätt bakåt, inledde Bengt-Åke med inför en presskår som efter det satt med hakorna i golvet.
   De tre hobbitarna är Frodo Bagger (center), Meriadoc "Merry" Vinbock (målvakt) och Peregrin "Pippin" Took (ytterforward) som till vardags spelar borta i NHL där de är superstjärnor. Att få dem att bli svenska medborgare och få representera Sverige var dock inte helt lätt.
   - Ja, det var lite strul med myndigheterna och internationella förbundet och papper som inte riktigt var i sin ordning, men det var skönt att det löste sig till slut. Tjeckerna var ju och ryckte i grabbarna de med, så det var lite nervöst där ett tag när det drog ut på tiden, berättar Bengt-Åke innan presskonferensen är över.